Dogodki društva

Dogodki 2022

PREDAVANJE DR. BRANIMIR IVKA, dr. med., specialist splošne kirurgije in ortopedije, 28.12.2022

Zdravi sklepi in skrb za njihovo zdravje je bila tema predavanje asist. Branimir Ivka, dr. med., specialista splošne kirurgije in ortopedije.

Z laičnimi izrazi nam je ponazoril sestavo naših sklepov in nas opozoril na pogoste napake, ki jih delamo nehote.

Predavanje policistov postaje Novo mesto in martinovanje, 11.11.2022

Naše društvo je v petek, 11.11.2022 organiziralo predavanje policistov Policijske postaje Novo mesto na temo »Varno v prometu«-.

Predavala sta nam dva policista prometne policije in nam na praktičnih primerih predstavila, kako je potrebno ravnati, da bomo mi in ostali udeleženci varni v prometu.

Izlet v Slovenj Gradec, 8.9.2022

V četrtek, 08.09.2022 smo imeli člani Društva amputirancev Slovenije pod vodstvom predsednika Alojza Goloba izlet v Slovenj Gradec.

Na pot smo se odpravili z avtobusom v zgodnjih jutranjih urah, seveda z dobro voljo in polni pričakovanja. Pot nas je najprej peljala k naši članici Majdi, ki nas je prav lepo sprejela  in  pogostila.

Srečanje invalidov Dolenjske in Bele krajine v Ribnici, 4.9.2022

Člani Društva amputirancev Slovenije smo se odzvali povabilu Društva invalidov Ribnica na srečanje, katerega organizator so bili.

Njihov predsednik Marjan Zajc nas je prav lepo pozdravil pred restavracijo »Pugelj« in nas pospremil na prireditveni prostor. 

Tradicionalno romanje na Škofijsko Božjo pot

Zaplaz, 27.08.2022

Iz Društva amputirancev Slovenije se nas je 41 članov udeležilo zdaj že tradicionalnega romanja na Zaplaz v soboto 27.08.2022. 

Udeležba naših članov je bila številčno primerljiva  preteklim letom. Na Zaplazu pa je bila udeležba, vsak po našem mnenju, veliko manjši. 

Praznik društva, Mirna Peč, 20.08.2022

Hitro je bilo leto naokoli in prišel je čas za Praznik društva 2022.

Letos nas je pot vodila v Mirno Peč in podpredsednik g. Smrke in g. Zupan Dušan sta na predlog upravnega odbora pomagala z organizacijo.

Rehabilitacija Terme Lešće 27.6.-04.07.2022

Na letošnje prvo rehabilitacijo smo se člani društva in njihovi spremljevalci odpravili na Hrvaško, v Natur terme in welnes Lešće.  

Udeležilo se ga je 23 članov in spremljevalcev. Vreme je bilo kot nalašč za oddih in sprostitev, predvsem pa sprememba okolja.

Izlet v Srbijo od 16. do 20. 5. 2022

V sredini meseca maja smo se odpravili na zanimiv in prijeten izlet v Srbijo...

Iz Novega mesta smo se odpeljali z avtobusom 16.05.2022. Pot do Šabca je kar hitro minila. Prispeli smo do hotela, kjer smo prenočevali vse dni. Pričakala nas je vodička, ki je skrbela za nas..

Športno tekmovanje, Brusnice 09.04.2022

Društvo je organiziralo športno tekmovanje, na katerega smo povabili tudi  člane DU Brusnice, DU Podgorje Stopiče in člane Športne zveze invalidov Karlovačke županije, Hrvaška.

Na naše vabilo se je odzvalo 41 udeležencev. Tekmovali smo v pikadu, balinanju, šahu in visečem kegljanju. 

ZBOR ČLANOV  - Gostilna Štefan, Mali Slatnik 11.03.2022

Po dveh letih smo se zbrali člani Društva amputirancev Slovenije v gostilni Štefan na Malem Slatniku. 

Zaradi epidemije bolezni Covid-19 je zbor članov lansko leto odpadel. In tudi letos smo bili na trnih ali bo država sprostila omejitve druženja. Imeli smo srečo in izpeljali obveznost do članov in donatorjev.