dOGODKI društva

IZLET V SLOVENJ GRADEC, 08.09.2022

V četrtek, 08.09.2022 smo imeli člani Društva amputirancev Slovenije pod vodstvom predsednika Alojza Goloba izlet v Slovenj Gradec.

Na pot smo se odpravili z avtobusom v zgodnjih jutranjih urah, seveda z dobro voljo in polni pričakovanja. Pot nas je najprej peljala k naši članici Majdi, ki nas je prav lepo sprejela in pogostila. Pozdravila sta nas tudi podžupanja občine Slovenj Gradec ga. Martina Šisernik in podžupan občine Mislinja g. Jaka Šilak ter spregovorila tudi nekaj besed o njihovem kraju in znamenitostih.

Pot smo nadaljevali do cerkve sv. Florijana na Doliču, kjer smo se udeležili maše za zdravje vseh nas in naših domačih. Domači župnik se nam je zahvalil za obisk in nam zaželel srečno pot.

Izlet smo nadaljevali v Medičarstvu, lectarstvu in svečarstvu Pergar 1757 v Slovenj Gradcu. Kot pove že ime izdelujejo sveče in izdelke iz lecta. Udeležili smo se zanimive predstavitve in tudi kupili nekaj spominkov.

Sledilo je kosilo v gostilni Kovač. Po dobri hrani in pijači ter harmoniki sta se razpoloženje in dobra volja samo stopnjevala. Članica Majda in dve njeni prijateljici pa so še zapele in pripravile kratek skeč. Res nam je bilo lepo, zato smo se kar s težavo odpravili na avtobus in se odpeljali proti domu. Dokler bomo imeli takega predsednika, v društvu pa bo vladala dobra volja in složnost bomo lahko še imeli takšna druženja in izlete.

Čas nam je v prijetni družbi kar prehitro tekel tako da smo kar naprej zamujali na naslednjo aktivnost. Držati se je potrebno tudi ure in zastavljenega programa, kajti tudi šofer je časovno omejen.

Do naslednjič pa z lepimi spomini HVALA.

Zapisala: Irena Borsan