DOGODKI DRUŠTVA

TRADICIONALNA SLOVESTNOST V POČASATITEV MEDNARODNEGA DNEVA INVALIDOV, 04.12.2023 Kongresni center Brdo

Predsednica RS dr. Nataša Pirc Musar, predsednica Državnega zbora RS mag. Urška Klakočar Zupančič in predsednik Vlade RS dr. Robert Golob so v Kongresnem centru Brdo pri Kranju gostili slovesnost v počastitev mednarodnega dneva invalidov, kjer smo bili povabljeni predstavniki vseh invalidskih organizacij na področju Slovenije. Udeležila sta se ga tudi g. Alojz Golob, naš predsednik in Jože Borsan, kot njegov asistent.

3. december je mednarodni dan invalidov, s katerim invalidi opozarjamo na to, da jim domači in mednarodni predpisi zagotavljajo enakopraven položaj. Predsednica Nacionalnega sveta invalidskih organizacij ga. Mateja Toman. Na žalost je veliko teh pravic samo na papirju.

Predstavniki invalidov smo na slovesnosti pozvali k večji vključenosti v oblikovanje zunanjih relevantnih ukrepov, na številnih področjih pa se še vedno srečujemo z diskriminacijo.

Na slovesnosti je bil tudi Varuh človekovih pravic, nekateri poslanci in drugi eminentni gostje. Po slovesnosti, nagovorih in glasbenih točkah je sledilo druženje in pogovori ob pogostitvi.


Zapisal: Jože Borsan