DOGODKI DRUŠTVA

SREČANJE ŽUŽEMBERK, 19.08.2023

V soboto 19.08.2023 smo imeli amputiranci Slovenije srečanje na grajskem dvorišču v Žužemberku. Najprej je bila proslava, na kateri nas je nagovoril naš predsednik Alojz Golob, nato pa so nas nagovorili povabljeni gostje, najprej župan občine Žužemberk g. Srečko Vovk. Sledila je ga. Mateja Toman, predsednica Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije in potem še g. Borut Sever predsednik Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v republiki Sloveniji. Na koncu pa na kratko še generalna sekretarka Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije ga. Mojca Vavpotič. Predstavniki povabljenih društev DU Grosuplje, DU Ribnica in DI Trebnje so se pomešali med druge udeležence in uživali v programu, ki je sledil v nadaljevanju. Pevski zbor društva amputirancev Slovenije nas je razvedril z lepo slovensko pesmijo, sledil pa je še skeč, ki sta ga pripravila dva člana.

Po proslavi smo imeli organiziran voden ogled gradu, za katerega je poskrbela ga. Milka, uradna vodička. Povedala je nekaj zgodovinskih podatkov o samem gradu in kraju Žužemberk. Ogledali smo si obnovljene dele gradu in izvedeli nekaj zanimivosti.

Sledilo je druženje ob divjačinskem golažu, ki so ga skuhale in postregle pridne članice društva.

Kljub kar visoki vročini smo se družili do poznih popoldanskih ur, tako, da nam bo tudi to uspešno druženje ostalo v lepem spominu.

Zapisala: Irena Borsan