DOGODKI DRUŠTVA

IZLET V NEZNANO, 14.09.2023

V četrtek 14.09.2023 smo se po skoraj enournem zbiranju odpeljal z avtobusom na izlet v neznano. Pot nas je vodila mimo Krškega, Sevnice in Celja proti ROGLI. Na poti smo imeli najprej postanek za kavico, nato pa smo imeli še malico – pohorski lonec v kmečkem turizmu na Planini pod Pohorjem. Sledila je še krajša vožnja na samo Roglo in tamkajšnjo kapelo-cerkev na Rogli, kjer smo imeli mašo. Tamkajšnji župnik nam je po maši razložil zgodovino cerkve Jezusove spremenitve na gori, prve cerkve, ki ni v lasti Cerkve ampak podjetja UNITUR .

Kljub oblačnemu vremenu nas med mašo pozdravil sonček in tudi malo dežja. Ko smo nadaljevali na ogled Poti med krošnjami, kjer smo imeli vodeni ogled pa ni bilo dežja, samo malo je pihalo, Povzpeli smo se na 22 metrski stolp. Sama pot pa je bila dolga skoraj 1 kilometer. Vreme na 1.500 m nadmorske višine je bilo vlažno in kar hladno. Zaradi oblakov pa je bil lep pogled v dolino.

Sledilo je kosilo na istem kmečkem turizmu in druženje ob jedači in pijači. Bilo je lepo in kar prehitrosmo se morali po isti poti vrniti domov.


Zapisal: Jože Borsan