dOGODKI društva

PRAZNIK DRUŠTVA, MIRNA PEČ, 20.08.2022

Hitro je bilo leto naokoli in prišel je čas za Praznik društva 2022.

Letos nas je pot vodila v Mirno Peč in podpredsednik g. Smrke in g. Zupan Dušan sta na predlog upravnega odbora pomagala z organizacijo. Ogledali smo si Muzej Slaka in Pavčka , kjer nas je pozdravil tudi župan občine Mirna Peč, g. Andrej Kastelic. Z zanimivim in srčnim vodenjem nas je skozi življenje Slaka popeljala kustosinja ga. Majda. Ogledali smo si harmonike, plošče, nagrade, fotografije, originalno pohištvo iz Slakove hiše in drugi materiala iz življenja svetovno znanega harmonikarja Lojzeta Slaka.

Ga. Majda nas je pospremila do Izletniške kmetije Barbo na Malem Kalu, ki je bila kmetija Slakove mladosti in kjer smo imeli tudi krajšo proslavo in kosilo.

Pevski zbor je otvoril proslavo s pesmijo, g. Tone Fink pa je poskrbel za vodenje. Po pozdravnem nagovoru predsednika g. Alojza Goloba sta besedo prevzela še župan občine Žužemberk g. Jože Papež in ponovno župan občine Mirna Peč g. Andrej Kastelic. Oba sta imela kratek nagovor. Po prebranem pozdravnem pismu glavne tajnice mag. Mojce Vaupotič iz Nacionalnega sveta invalidskih organizacij, ki se srečanja ni mogla udeležiti zaradi bolezni, smo uradni del zaključili.

Kosilo se je že pošteno prileglo kot tudi glasbena spremljava g. Toneta Finka.

Naredili smo še spominsko fotografijo in z dobro voljo nadaljevali prijetno druženje do poznega popoldneva. Kar prehitro je minilo in z mislijo na naslednje leto nas je avtobus odpeljal proti Novem mestu.


Zapisala : Mojca Potočar