dOGODKI društva

Tradicionalno romarsko srečanje na Zaplazu 2021

Zaplaz, sobota, 28. avgusta 2021

Tudi letos je bilo med našimi člani veliko zanimanje za romarski izlet na Zaplaz. Takrat namreč novomeški škof daruje sveto mašo za invalide. Na Zaplazu se srečamo invalidi iz cele Slovenije, kjer si izmenjamo svoje izkušnje in težave. Malo tudi potožimo glede majhnih pokojnin.

Zaplaz je kraj, kjer si napolnimo dušo in najdemo božji mir. Vsi romarji si zaželimo, da se kmalu spet srečamo in, da bolezen Covid -19 ne bi še bolj razredčil naših vrst. Ter seveda, da bi se epidemija končala in bi se lahko srečevali kot prej.

Po maši smo se poslovili od znancev ter se z avtobusom odpeljali na kosilo v gostilno Kovač v Štorovje. Naši pevci so nas razveselili s pesmijo, tako, da smo poskrbeli za dušo, telo in dobro razpoloženje. Kar težko smo se poslovili, vendar so pevci na avtobusu nadaljevali s petjem in dobrim vzdušjem. Pot domov je kar prehitro minila in na vsaki postaji nas je bilo vedno manj.

Z božjim blagoslovom upam, da se ob letu osorej zopet srečamo na Zaplazu.

Hvala vsem članom in ostalim romarjem za udeležbo in prekrasno vzdušje. Prav tako tudi Gostilni Kovač za okusno kosilo in hitro postrežbo. Za srečno vožnjo pa podjetju Arriva d.o.o. in našemu šoferju.