dOGODKI društva

Srečanje Amputirancev Slovenije

V soboto 26.8.2021 je Društvo amputirancev organiziralo tradicionalno srečanje amputirancev Slovenije.

Sonce je že kukalo skozi oblake, ko so se prvi člani zbirali v Brusnicah, na prireditvenem prostoru. Priprave na 5.obletnico so intenzivno potekale že nekaj dni. Že pred časom so bila vabila poslana članom gostom in sponzorjem Ostala je samo še izvedba. Ter nestrpnost in živčnost glede realizacije. Golaž se je grel v kuhinji, srečke so čakale pripravljene. Pripravljanje miz in klopi, usklajevanje programa in pričakovanje gostov.

Seveda brez ukrepov po navodilih NIJZ ni šlo. Na vhodu vpis prihodov, razkuževanje rok in obvezne maske za udeležence. Mučno za nekatere, ampak v teh časih nujno potrebno.

Za uvod so člani pevskega zbora zapeli slovensko himno, otvoritveni pozdrav in dobrodošlico pa je zaželel predsednik Društva amputirancev Alojz Golob. Sledile so recitacije g. Murna in pesem pevskega zbora. Prisotne je nagovoril tudi predsednik državnega sveta RS g. Alojz Kovšca in Goran Kustura glavni tajnik NSIOS. Ponovna pesem pevskega zbora je ponesla mile glasove in razvedrila še tako nerazpoložene prisotne, kar je še nadgradil recitator g. Hrovatič. Pozdravila nas je tudi članica DU Grosuplje. Za zaključek pa smo slišali še nekaj vzpodbudnih besed novomeškega škofa g. Andreja Glavana.

Za nadaljnjo prijetno vzdušje je poskrbel g. Tone Fink in seveda člani, ki so začeli z razdeljevanjem golaža. Ob prijetnih zvokih glasbe hrana poskrbi še za prijeten občutek v želodcih.

Ob medsebojnem druženju, spontanem petju in izmenjavi življenjskih izkušenj se je dan prevesil v popoldne.

Povabljeni gostje so odšli, člani prav tako. Ostal je samo še organizacijski odbor, zadolžen za pospravljanje prostora. Pridne članice so poskrbele, da je prireditveni prostor ostal čist in urejen.

Ne smemo pozabiti tudi na donatorje, ki so omogočili današnje srečanje. Najprej KS Brusnice in g. Kralj, ki nam je dal prostor v brezplačno uporabo. Sredstva so nam namenili podjetja Eventus, Lekarne Mačkovec in Dolenjske lekarne ter Mestna občina Novo mesto. Za medijsko podporo pa RTV Slovenija in novinarki Petri Držaj, StudioD in Lojze Bojanc ter Radio Sraka.

Vsa zahvala tudi posameznim članom društva za organizacijsko in izvedbeno pomoč.