DOGODKI DRUŠTVA

PREDAVANJE IN MARTINOVANJE 15.11.2023

V sredo 15.11.2023 smo se v kar velikem številu zbrali v Gostilni Štefan na Malem Slatniku, kjer smo imeli zdravstveno predavanje na temo Rak prostate in mesec zdravja moških. Podal ga je dr. Pogačar, upokojeni zdravnik proktolog. Pridružili so se nam še člani DU Ribnica. Po nagovoru in pozdravu predsednika Alojza Goloba je dr. Pogačar 1 uro predaval in odgovarjal na vprašanja prisotnih. Veliko zanimivih dejstev o prostati in tudi o raku prostate in vsesplošnem zdravju moških smo izvedeli. Nato je pevski zbor društva zapel nekaj pesmi in g. Fink je skupaj z harmonikašem g.Kobetom poskrbel še za nadaljno glasbeno kuliso.

Sledila je večerja, ki je bila martinova pojedina in po večerji je sledil še zabavni program: krst mošta. Izvedli so ga g. Fink s pevskim zborom. Amaterski igralec iz Ribnice pa je prebral pesem naše pokojne članice Marije Vidmar o Praznovanju sv.Martina.

Vse do obare je sledilo druženje ob plesu, pesmih in glasbi. Nato pa so začeli prvi člani odhajati, tako, da se je naše druženje zaključilo okoli 22.ure.


Zapisala: Irena Borsan